Om nettstedet             Bli medlem           Gjestebok                 Kontakt oss

Besøkende #183315
L o g i n
GOD JUL
Et hektisk arbeidsår i Bjødna-Tores Venner går mot slutten. På skjermen oppe til venstre ser jeg at det nå bare er 1 1/2 år igjen til utgivelse av slektsbok og avvikling av det store slektsstevnet. Hjertet slår litt fortere når jeg tenker på alt som skal gjøres før den tid. Men jeg mener bestemt at vi er i rute i begge henseender. Håper på fortsatt god hjelp fra medlemmer og andre når det trengs !

Det store innsamlingsarbeidet av personopplysninger er nå avsluttet. Jeg vil likevel be alle som har eller kjenner til nyheter eller endringer om å sende disse opplysningene inn, så skal vi så langt som mulig supplere og rette opp bokmanuskriptet. Jeg tenker særlig på nye verdensborgere, nye ekteskap eller samboerforhold eller om noen har avgått ved døden. Nye adresser kan også meldes inn.

Når det gjelder innsamling av bilder, har jeg allerede flere tusen foto skannet og lagret. Likevel savner jeg nok en del foto fra noen slektsgreiner. Jeg ønsker å få tak i de beste bildene, og mener at mange av dere enda har bilder som burde blitt med i boka. Ta kontakt hvis du har foto som du mener kan være aktuelt. Det kan være eldre bilder av personer, landskap eller bilder fra dagliglivet. Et rikholdig og variert bilde-utvalg vil heve verdien av den nye slektsboka mer enn vi kanskje er klar over.

Foreningen inviterte tidligere i høst foreningens medlemmer (og andre) å melde sin interesse for en slektstur til Amerika i 2009. Desverre har responsen på dette opplegget vært dårlig. Vi ser oss derfor nødt til å avlyse arrangementet.

Som tidligere år har jeg lett i mitt lille lydarkiv og plukket ut et klipp som forhåpentligvis vil være en liten godbit til sidens lesere. Denne gangen er det et opptak med Ragnar Haaland (1929-2008)der han forteller om da han 1942 var med folk fra Håland på snarefangst etter ryper. Opptaket er gjort i desember 1999.

Opptaket varer omkring 15 minutter, og lydfila er på 13 Mb. Det kan derfor ta litt tid å laste fila ned.

Lydklipp med Ragnar Haaland desember 1999Så vil jeg ønsker alle en fredelig julehelg, og et godt nytt år !


Per Terje Haaland
Skrevet: 23.12.08 klokken 00:30


Tilbake
Nyhetsarkiv