Om nettstedet             Bli medlem           Gjestebok                 Kontakt oss

Besøkende #183314
L o g i n
GOD JUL !
En ny julehelg og et nytt årsskifte nærmer seg. Styret i Bjødna-Tores Venner ser med forventning og spenning fram til juni med boklansering og slektsarrangementer over tre hele dager. Vi mener å ha det meste under kontroll både når det gjelder slektsboka, planlegging av turdag, kulturarrangement og slektsstevnet på Håland.

Hovedpunktene i programmet for slektsarrangementene er tidligere lagt ut på nettstedet. I disse dager går det endelige programmet i trykken. Det blir på 16 sider inkludert bilder og skjema for påmelding til de forskjellig arrangementene. Programmet vil bli sendt ut til alle medlemmene, og også til øvrige slektninger som vi har adressen til. Det legges også ut på nettsidene våre.

Sammen med programmet vil følge et bestillingsskjema for den nye slektsboka. Den inneholder alle etterkommere etter Bjødna-Tore, en del biografisk stoff samt omkring 370 bilder. Boka vil foreligge ferdig 1. juni 2010, altså like før slektssamlingene. Jeg er i tvil om hvor stort opplag som skal trykkes, og ber derfor om forhåndsbestillinger slik at opplaget kan avstemmes etter interessen. Nå vil vi nok trykke noen flere bøker enn vi får bestillinger i første runde, men det kan nok være lurt bestille straks hvis du har bestemt deg for å kjøpe ett eller flere eksemplarer. Pris på boka blir ikke over 400 kroner.

Stemmen til damen i årets lydklipp har vi hørt før, nemlig Anna Oanes f. Haaland. Hun var sønnedatter til Bjødna-Tore og ble født på Håland i 1868. I opptaket forteller hun først om stølsliv forsommeren 1882 sammen med søskenbarnet Kristina. Etterpå gjentar hun den kjente historien om da Tore slåss med bjørnen. Legg merke til den tydelige rulle-r'en. I dag er det ingen i Frafjord som har rulle-r. Opptaket er gjort i 1954 av Egil Håland på en Tandberg båndopptaker.


Anna Oanes forteller 1954


Så vil jeg ønsker alle en fredelig julehelg, og et spennende slektsår !


Per Terje Haaland

Skrevet: 22.12.09 klokken 20:24


Tilbake
Nyhetsarkiv