Om nettstedet             Bli medlem           Gjestebok                 Kontakt oss

Besøkende #183311
L o g i n
SKOGRYDDING UNDER GULE HEDLEREN
I dag, påskeaften, har folk fra fra Håland gjort forberedelser til turen bort under Gule hedleren, stedet hvor Bjødna-Tore ble angrepet og blindet av bjørnen i 1850. Avsatsen (tonå, opså) hvor hendelsen skjedde, var helt overgrodd av einer og bjørk.

På store deler av avsatsen er skog og einer fjernet slik at en får en godt inntrykk av hvordan terrenget er - og var. En del einerkjerr og trær står igjen. Avsatsen ender i et loddrett stup på 100-150 meter rett ned i steinura. Det er ingen tvil om at hadde Tore falt utenfor her, så ville han slått seg i hjel straks.

I tillegg til rydding under Gule hedleren, har dugnadsgjengen også hogd bedre sti-trasé fra stølsveien og bort til hedleren. Stien går i ulendt, steinete og til dels svært bratt terreng. Turen passer for personer med stødige fjellsko, god balanse og fysikk !
Arbeidgjengen poserer på stedet hvor Tore møtte bjørnen. Vi ser Rausfjellet i bakgrunnen. Norddalen og stølsveien ned til høyre. Fra venstre: Per Kåre Haaland, Wenke Haaland, Leif Tore Haaland og Per Kristian Haaland. Fotografen, Per Terje Haaland, deltok også.Skrevet: 03.04.10 klokken 22:07


Tilbake
Nyhetsarkiv